Lorum

Welkom op onze innovatiepagina! Hier kun je alles vinden over innovatie en ons unieke innovatielab: LAB39. Deze bijzondere locatie is ontwikkeld door Marcel Plomp, Ger-Jaco van Duijn en Willemijn Rutte.


Wat is LAB39?

Voor zorginnovatie moet je bij Vegro zijn! In LAB39 werken wij dagelijks aan innovatieve oplossingen voor vraagstukken binnen de hulpmiddelenbranche. Dit doen wij door kennisontwikkeling en co-creatie, met zowel bestaande als nieuwe relaties van Vegro.

Visie LAB39

Binnen ons netwerk van partners willen wij graag actief betrokken zijn bij vernieuwingen in de hulpmiddelenbranche. Dankzij kennisdeling en samenwerkingen lukt dit al aardig! Zo is Vegro de voorloper op het gebied van innovatie binnen de hulpmiddelenbranche.

Stap binnen op de prachtige locatie van LAB39, een plek waar innovatie wordt gestimuleerd. Iedereen die zijn of haar talent wil inzetten in het belang van de zorgvernieuwing is welkom bij ons!

Lorum

Je kunt bij LAB39 terecht voor

Lorum
  • . Een oriënterend gesprek om jouw wensen en behoeften in kaart te brengen.
  • . Het bekijken van onze showroom vol met innovatieve producten.
  • . Als leverancier jouw innovatieve hulpmiddelen een podium geven.
  • . Behoeftes van zorgverleners ontdekken en daarbij passende producten/diensten/kennis vinden.
  • . Ondersteunen in pilots van organisaties die met een innovatieve oplossing bezig zijn.
  • . En nog veel meer!

Projecten waaraan Vegro momenteel meewerkt

article

De juiste zorg met de juiste logistiek

Innovaties zijn nodig om zorg in de toekomst te organiseren en bekostigen. Onder leiding van TNO, heeft Vegro samen met logistiek-, zorg- en technologiepartijen een visie gevormd op extramurale zorg in 2030: “De juiste zorg met de juiste logistiek.”

article

Buur&Zo

In deze pilot bundelen logistiek, zorg en welzijn de krachten voor bewoners. In Deventer (Colmschate en Diepenveen) rijden buurtconciërges langs verschillende bewoners en maken zij tijd voor een praatje. Een logistieke HUB en het wijkcentrum staan in dit concept centraal voor bewoners! Lees het hele concept hier.

article

PGO Netwerk Noord

Vegro doet mee aan het onderzoek PGO Netwerk Noord. Een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) is een soort digitale kluis, waarin alle gezondheidsgegevens bij elkaar staan. We werken de komende drie jaar aan de ontwikkeling en functionaliteit van een app in de PGO, om het gebruik te verbeteren.

article

Vitale Regionen

Vitale Regionen richt zich op het versterken van de eHealth sector in de grensregio Noord-Nederland en Noordwest-Duitsland. Het MKB test productinnovaties en zet zo de laatste stappen naar marktintroductie. Het Mollenspel is ontwikkeld in dit onderzoek en is nu opgenomen in het Vegro assortiment!

article

TechMatters platform

Vegro is partner geworden van dit nieuwe platform. Een inspiratieplatform voor innovatie en technologie, dat bijdraagt aan beter leven. Met Techtalks en Playgrounds wordt er een netwerk opgericht met de blik op zorg. Wil jij zelf iets promoten of toelichten? Word dan lid van dit laagdrempelige netwerk!

article

Oproep tot co-creatie

Vegro staat altijd open voor samenwerkingen. Wij hebben veel kennis en ervaring in de logistiek rondom het zorgproces en hulpmiddelen. Heb jij een goed idee voor een nieuwe dienst of product? Neem dan contact op om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken. We werken graag samen aan oplossingen!


.
.

Deze producten vind je onder andere in LAB39

Naast de inspiratiesessies, zijn er in LAB39 ook allerlei slimme oplossingen te zien en te beleven. Bekijk hieronder een aantal innovatieve hulpmiddelen uit het assortiment van LAB39. Voor leveranciers is het goed om te weten dat we in LAB39 werken aan intra- en extramurale demokamers. Daarnaast staan wij open om uitproberen op locatie mogelijk te maken.

Ons team

Lorum

Marcel Plomp

Marcel Plomp staat aan de basis van team Innovatie en LAB39. “LAB39 is grote stap vooruit naar toekomstige zorg en de samenwerking met partners in de zorgbranche. Samen inspireren, verbinden en innoveren we.”

Lorum

Willemijn Rutte

Willemijn Rutte, servicedesigner van het team. “Wij kunnen mensen helpen om te wennen aan slimme, technologische hulpmiddelen, die de zorg verlichten. Hierbij luisteren we naar behoeftes, waardoor oplossingen veel beter werken.”

Lorum

Ger-Jaco van Duijn

Ger-Jaco van Duijn, de ICT-specialist en verbinder van de afdeling. “Innoveren is vooral doen en leren van wat je tegenkomt. Kom naar LAB39 om te dagdromen en samen na te denken over hoe we de zorg kunnen verbeteren.”

Laden
Laden
Het nationaal keurmerk hulpmiddelen Vegro is MVO gecertificeerd