Home > Innovatie & Onderzoek > Mollenspel

Het MollenspelEenvoudig de innovatie hulpmiddelen in huis
Onderzoek welke hulpmiddelen het best bij uw bedrijf passen
Gemakkelijk aan te vragen


Ontmoet het Mollenspel


Het Mollenspel is een arcadespel die ouderen helpt in beweging te blijven. Bewegen op hogere leeftijd kan door veel factoren belemmerd worden, en dat terwijl regelmatig bewegen juist bijdraagt aan zo lang mogelijk fit blijven. Het Mollenspel daagt ouderen uit om op een plezierige manier toch in beweging te blijven! Maar het Mollenspel hoeft natuurlijk niet alleen door ouderen gebruikt te worden: het Mollenspel staat garant voor speelplezier voor zowel jong als oud.

Hoe werkt het Mollenspel?


De speler wordt voor het arcadespel op een stoel geplaatst, zodat de voeten gemakkelijk op de voetsporen kunnen rusten. Het doel van het Mollenspel is simpel: met de voeten de mollen tegenhouden, voordat deze uit hun hol gekropen zijn. De speler kan ervoor kiezen om korte of lange sessies te spelen, in een langzame of snelle variant. Punten worden toegekend als het men lukt de mollen met de voeten tegen te houden. Het mollenspel kan zelfstandig, in groepsverband of onder begeleiding worden gespeeld en is door het mobiele onderstel met wielen gemakkelijk te verplaatsen.

Waar helpt het Mollenspel bij?


Naast dat het Mollenspel helpt ouderen in beweging te houden, brengt het nog meer voordelen met zich mee. Doordat men namelijk bij het tegenhouden van de mollen de voeten optilt, wordt de voorkant van de benen getraind. Dit zorgt voor meer kracht in de benen, waardoor een val beter tegengehouden kan worden. Ook kan dit betekenen dat als een val toch plaatsvindt, de kans op iets breken minder groot is. Door het Mollenspel krijgt men niet alleen meer kracht in de benen, maar zal hij of zij zich ook fitter en energieker voelen. Dit zal uiteindelijk resulteren in een blijer gevoel en het langer in staat zijn om dingen te blijven doen.


Bekijk hier de uitleg van het Mollenspel


Laden
Laden
Het nationaal keurmerk hulpmiddelen Vegro is MVO gecertificeerd